logokop5

Openingstijden

Elke donderdagmiddag en de 2e en 4e zondag in de maand steeds van 13.30 tot 16.30 uur.

In de maanden juli en augustus elke zondag.

Op afspraak (reservering bijv.): tel. 06-53755033 (Toon).

In januari en februari is het museum gesloten.

Zaterdag 24 en zondag 25 september vindt  het 25-jarig bestaan van de gemeente Alphen-Chaam en de Cittaslow Saturday en Sunday plaats.

Je kunt de archeologische Merovingische vondsten bekijken die in 2015 tevoorschijn zijn gekomen tijdens de opgraving van het Merovingische grafveld.

Sinds een half jaar hebben we ook een Romeinse amfoor van zo’n 80 cm. hoog in ons museum staan. In 1928-’29 gevonden in Alphen maar door een Spaanse pottenbakker in de Zuid-Spaanse provincie Baetica gemaakt. Onder aan de amfoor, vlakbij de wratvormige punt, zie je waarschijnlijk een ingekraste potten-bakkersmerk. Ze werden gebruikt voor het vervoer / bewaren van wijn of olijfolie.

Welkom, gratis entree; een bijdrage in de offerblok is uiteraard welkom.