logokop5

 

 55 jaar Carnaval in Struivenland

carnaval002

Wij, als Heemkundekring “Carel de Roy“, zijn er klaar voor om alle mensen uit Alphen en omstreken die vroeger en ook nu nog van Carnaval vieren houden, te ontvangen in ons Oudheidkundig Streekmuseum.

carnaval001In het museum is een prachtige tentoonstelling opgesteld over 55 jaar Struivenbakkers.

Tijdens het bezichtigen kunnen wij gezellig samen herinneringen ophalen over vroeger, hoe het in Struivenland begonnen is, 55 jaar geleden. Samen genieten van de prachtige fotocollages van de verschillende jaren. Er is van elk jaar een aparte collage, dus 55 in totaal. Ook zijn er verschillende foto-albums met daarin foto’s van de voorbije 55 jaren En er zijn  verschillende Carnavals-emblemen en steken die door de verschillende Prinsen en Raad van Elf-leden gedragen zijn. Al met al een prachtige overzichtelijke tentoonstelling die te bezichtigen is op de zondagen 9, 16 en 23 februari en op elke donderdagmiddag in februari.

carnaval003De openingstijden zijn altijd van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Op zondag 9 februari zal door Prins Bart den Twidde in gezelschap van zijn Hofdames deze tentoonstelling officieel geopend worden. Iedereen is hierbij van harte uitgenodigd, dus Struiven en Struivinnen, allemaal tot ziens bij het Oudheidkundig Streekmuseum tijdens de opening van deze tentoonstelling om 13.30 uur.carnaval004

Inlichtingen over deze tentoonstelling bij Jos Damen, tel. 013-5081418

  carnaval005